Warm welkom nieuwe medewerkers

Hoe zorg je ervoor dat nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen in je organisatie en in korte tijd al effectief kunnen meedraaien? Daar gaat dit e-dossier over.

Wat is onboarding?

Onboarding staat voor het complete integratieproces van nieuwe medewerkers. Tijdens een inwerkprogramma heet je nieuwe collega’s welkom, geef je hen inzicht in de organisatie en hun eigen functie, zorg je dat ze een sociaal netwerk opbouwen binnen het bedrijf en vergroot je hun betrokkenheid en loyaliteit.


In dit e-dossier lees je onder meer:

– Hoe we bij TinQwise zelf onze nieuwe collega’s inwerken (we delen onze best practices met je)

– Dat je onboarding het best al voor de eerste werkdag kunt laten beginnen en dat blended learning een ideale leervorm is (en nog 5 succestips)

– Welke risico’s je loopt als je medewerkers niet goed inwerkt (een collega vervangen kost gauw een jaarsalaris!)

– Hoe Axis, APM Terminals en Goede Doelen Loterijen onboarding aanpakken (en wat het hen oplevert)


TinQwise en onboarding

TinQwise verzorgt onboardingtrajecten voor bedrijven. Samen met onze opdrachtgevers ontwikkelen we inventieve (online) leeroplossingen. Onze didactische achtergrond en onze ervaring met de nieuwste trends en technieken zetten we in om mensen te prikkelen en uit te dagen. We helpen nieuwe medewerkers ‘aan boord’ en stimuleren ze om snel vakkundig mee te draaien. Daarbij gaan we voor maximaal leerrendement.

Veel leesplezier,

TinQwise