Inwerken? Zo doen we het bij TinQwise

Practice what you preach, zeggen we bij TinQwise. Dus natuurlijk hebben we zelf ook goed nagedacht over onboarding. Onze nieuwe collega’s bieden we een inspirerend inwerktraject, compleet met TinQbuddy. Na tien weken zijn zij heuse TinQers.

Hoe trappen wij af?

Iedereen ontvangt op z’n eerste werkdag een inspiratieboekje. Dat is niet alleen sprankelend vormgegeven, maar bevat voor elke inwerkweek leuke en nuttige zelftesten en opdrachten. TinQers leren zo snel hun collega’s en de organisatie kennen. Natuurlijk vragen wij nieuwelingen zelf ook het hemd van het lijf (zo nieuwsgierig zijn we wel) en heten we ze tijdens hun eerste lunch ten overstaan van iedereen van harte welkom.

Inwerken nieuwe medewerkers TinQwise nice meeting you

En dan?

Laten we nieuwe collega’s gewoon snuffelen en zoeken. Een eerste week is een eerste week. Een periode om aan ons en ons werk te wennen en ongedwongen kennis te maken met zoveel mogelijk collega’s. Elke nieuwe collega krijgt een eigen TinQbuddy (een door gewinterde of door de wol geverfde TinQer). Deze buddy neemt de nieuwe TinQer niet op sleeptouw, maar kan wel vragen beantwoorden en iemand wegwijs maken.

Onboardingtraject TinQwise

Keep up the good spirit

En dan… gaan nieuwe collega’s aan de slag. TinQers zijn van nature zelfstandige, slimme en sociale professionals dus daar hebben we niet al te veel werk aan. Toch vinden we dat iedereen goede begeleiding en een inwerkperiode verdient. Er komt hoe dan ook veel op je af als je ergens begint. De weken daarna zetten nieuwe TinQers zichzelf in de organisatie op de kaart. We wijden hen in in ons learning jargon, zij ontdekken onze klanten, oefenen met online systemen en techniek en leren dat delen vermenigvuldigen is.

Wanneer stopt het inwerken?

Na tien weken zit het inwerktraject erop, maar met leren zijn we nooit klaar. Continu verbeteren en leren staat elke dag centraal bij TinQwise. Zelf beter worden om nog beter onze klanten te helpen. Leren om onszelf te ontwikkelen en toegevoegde waarde te leveren op bijna elk gebied. Leren kan op vele manieren, maar vooral ook van elkaar. Wij geloven heilig in lerende organisaties. Dus na week 10 begint het weer van voor af aan…