‘Je leert zo echt mogelijk’

Location based learning staat voor leren + technologie + locatie. Merlijn Hoek, creatief en teamleider bij TinQwise: “Alles gaat tegenwoordig mobiel, dus deze learning trend is een logisch vervolg. De grootste voordelen? “Dat het schaalbaar is en van leren een beleving maakt.”

Merlijn Hoek - TinQwise

Hoe is deze trend ontstaan?

“Je zag de trend als eerste in de retail. Met behulp van blue tooth technologie kunnen beacons (kleine zendertjes) signalen ontvangen en verzenden naar bezoekers met smartphones die zich in de buurt bevinden van deze beacon. Wie in een winkelstraat loopt, krijgt dan bijvoorbeeld bepaalde aanbiedingen van winkels of horeca op zijn telefoon. Het voegt beleving toe aan het winkelen.”

En nu wordt het ook ingezet bij leren?

“Ja. Mensen kunnen zowel samen of individueel leren op een locatie, waarbij het leren plaatsvindt via tablets of smartphones en beacons. Je hebt dus geen docent nodig, kunt leren wanneer jij wilt. En nog beter, je leert alleen dat wat je in een bepaalde situatie nodig hebt. Via online interactie met een begeleider of collega’s samenwerken en feedback krijgen. En doordat je leert in de omgeving die de praktijk zo optimaal mogelijk ondersteunt, is het leren zo echt mogelijk.”

Waar passen ze location based learning al toe?

“Ik weet dat ze bij Mc Donald’s aan learning on the job doen. Hoe lang bak je de friet, hoe open je de kassa? Maar dat gebeurt daar nog op de klassieke manier; je moet de informatie als werknemer zelf halen. Bij location based learning brengen we de informatie naar de deelnemer toe op het moment dat die informatie het meest relevant voor hem is.”

Zijn er nog andere mogelijkheden?

“Legio. Neem een onboardingtraject. Als je nieuwe medewerkers een tablet meegeeft, kun je ze bijvoorbeeld naar een directiekamer leiden en daar kunnen ze de missie, visie en strategie van het bedrijf leren en oefenen. Ook kunnen ze kennismaken met relevante afdelingen, door die afdelingen te bezoeken en nieuwe collega’s daar aan het werk te zien. Intussen krijgen zij via de beacons de juiste informatie over deze afdelingen en interactieve opdrachten. Zo leren medewerkers op locatie en geef je hen een persoonlijke en verbluffende eerste indruk waardoor ze veel sneller en gemotiveerder aan de slag kunnen.”

“Ook in de retail zie ik mogelijkheden. Stel je voor dat je bij H&M werkt en opeens op een andere afdeling komt te staan. Je gaat van de jeans naar de bh’s. Met behulp van location based learning kun je medewerkers heel snel en gericht leren wat ze op hun nieuwe plek moeten doen. Daarbij koppel je bijvoorbeeld de beacons aan content over de pasvorm van een bh. Zodra de medewerker op de plek staat waar de bh’s hangen, krijgt zij een pushbericht met deze content.  Of medewerkers ontvangen ‘s morgens op hun iPad een pushbericht met informatie en een korte interactieve training over de nieuwste producten die zijn binnengekomen. Zodat ze die ‘s middags direct kunnen gaan verkopen in de winkel.”

tablet in retail

Waarom is location based learning succesvol?

“Het zorgt ervoor dat medewerkers geïnformeerd en geïnstrueerd worden op een moment dat zij die informatie, ervaring of instructie nodig hebben. Medewerkers worden er dan via een pushbericht op geattendeerd of kunnen de gewenste informatie zelf oproepen. Als mensen een training krijgen, zijn zij een groot deel van het geleerde binnen 30 dagen alweer vergeten. Dat komt doordat veel materiaal uit de training op dat moment niet relevant is. Location based learning zorgt ervoor dat er alleen relevante informatiebrokken voor handen zijn, precies op het moment dat mensen er voor open staan om de informatie het best in zich op te nemen.”

Is er bewijs dat het werkt?

“Er is nog geen onderzoek gedaan naar location based learning in z’n geheel. Maar er zijn wel onderzoeken die aantonen dat de principes van location based learning werken. Zo is aangetoond dat je sneller en beter leert door te bewegen. Daarnaast blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat hoe meer zintuigen we gebruiken, hoe makkelijker we onthouden. En wist je dat het beter werkt als je leert op de locatie waar je het geleerde ook moet toepassen? Je kunt de ervaring en informatie later dan makkelijker uit je geheugen terughalen.”