Trends en tools voor blended learning

`Blended is hot´… horen wij vaak van klanten. En dat is zo, als je je erin verdiept blijken de ontwikkelingen binnen dit concept eindeloos. De learning specialisten van TinQwise staken de knappe koppen bij elkaar om te kijken hoe wij blended learning verbeterd kunnen inzetten voor klanten. Wat is de sleutel tot nog meer succes bij een blended aanpak? Hoe zorgen we ervoor dat de combinatie van on- en offline leren optimaal effect heeft? Een update.

Van project naar proces

Marguerite Stolp TinQwiseMarguerite Stolp

Er valt veel te halen´, zegt Marguerite Stolp, ´én te brengen´. Op het gebied van kennisborging binnen een organisatie bijvoorbeeld. Volgens haar gaat het niet alleen om de combinatie off- en online maar vooral om de follow-up. ‘Het gaat er natuurlijk om dat mensen het geleerde gaan gebruiken. Leren is geen kwestie van: ik ga ervoor zitten en dan weet ik het straks. Leren is een proces waarin aandacht moet zijn voor kennis verwerven, gebruiken en borgen.  Daarvoor is een langere periode nodig. Daarom is het belangrijk minder in een project te denken en in plaats daarvan binnen organisaties het leerproces te helpen inrichten.’

Meer leren in minder tijd
Marlien van Gent - TinQwise
Marlien van Gent
Dit beaamt Marlien van Gent: ‘Veel trainers denken nog steeds, wij hebben inhoudelijk alles behandeld dus we zijn klaar. Maar het betekent niet dat het dan ook aankomt bij degene die het moeten leren. Vaak kan het proces veel effectiever ingericht worden. Zoals we bijvoorbeeld bij APM Terminals hebben gedaan. Door een deel om te zetten in een digitale training vooraf werd de training beperkt tot één dag. Op deze dag werden de geleerde skills getest in de haven zelf, waar de vaardigheden beter blijven hangen. En zo blijft er bijvoorbeeld meer tijd over voor sociale activiteiten.’

Behoeften doelgroep centraal
Hilde Langen - TinQwise
Hilde Langen
Het belangrijkste is volgens Hilde Langen om te achterhalen wat de reden voor de doelgroep is om te leren. En ook of en waarom ze op een bepaalde manier willen leren: ‘Het gaat erom online en offline zo optimaal mogelijk met elkaar te combineren.’
TinQwise ontwierp hiervoor een speciale doelgroep app.

Maak blended learning effectiever

Een greep uit de trends en tools die over tafel vlogen:

1.Didactische tools – Drillster bijvoorbeeld is een app die zorgt dat je kennis op niveau blijft. De theorie hierachter is gebaseerd op de vergeetcurve van Ebbinghaus. Je beantwoordt vragen en krijgt directe feedback.

2. Peer-to-peer – voor het spiegelen van het geleerde, feedback krijgen en geven. Het belangrijkste bij deze strategie is dat mensen op hetzelfde level zitten. TinQwise zette peer-to-peer leren bijvoorbeeld in bij de Rabobank. Iedereen kan bij elkaar terecht op basis van bepaalde criteria; zo kun je kennisdelen met mensen die dezelfde functie hebben als jij, die bij dezelfde vestiging werken of die op hetzelfde moment zijn begonnen met werken. Het gaat erom dat je leert van je peer group.

3. Social Learning – bijvoorbeeld via Social media. Bij social learning creëer je een community met gezamenlijke doelen en de mogelijkheid om kennis en resultaten te delen. Via verschillende tools en kanalen kun je het leerproces ondersteunen en toegankelijk maken.
Meer weten? Bekijk de jaarlijkse top-100 tools for social learning.

4. Big Data – leren volgens een persoonlijk leerpad. Je kunt leren bijvoorbeeld toespitsen op persoonlijke interesses. Iemand logt dan in via Facebook en ontvangt leeropdrachten die zijn gebaseerd op zijn persoonlijke voorkeuren en interesses. Dit is nu nog toekomstmuziek maar ligt wel in de lijn der verwachtingen met de huidige ontwikkelingen op dit vlak.
Overigens vinden we bij TinQwise dat je ervoor moet waken alleen de discussie te voeren over techniek. De echte vernieuwing bij blended learning komt niet van de techniek, maar gaat over de mens. De belangrijkste vraag betreft gedrag: hoe kunnen we nieuwe technieken daadwerkelijk integreren in onze manieren van lesgeven? Lees dit artikel van Joost Uitdewilligen over Big Data en Big Behavior.

5. Leader Led Learning – een mooie vorm van blended learning waarbij je de natuurlijke leiders in de organisatie opleidt tot trainers om de rest mee te krijgen. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons e-dossier Leader Led Learning.