5 tips voor een succesvolle blended learning strategie

Bij TinQwise zijn we van online leren. Maar eigenlijk geloven we vooral in blended learning. Een mix van online en klassikaal leren biedt het beste van twee leerwerelden. Met deze tips zorg je voor een succesvolle blended learning strategie. En behaal je het hoogste leerrendement.

1. Bepaal je leerdoelen

Voor welke leeroplossing je ook kiest, bepaal vooraf altijd je leerdoelen. Welke kennis en vaardigheden wil je dat je mensen ontwikkelen tijdens het leertraject? Binnen welke termijn? En wat levert dit de organisatie uiteindelijk op?

2. Kies een model

Blended learning biedt je tal van mogelijkheden om offline en online leren met elkaar te combineren. Bedenk welke combi jouw leerdoelen het best kan ondersteunen. Kies je ervoor om het accent vooral te leggen op klassikale training met aanvullende online studiemogelijkheden voor thuis? Of draai je het om en begin je met een online game waarin de deelnemers de lesstof interactief kunnen ontdekken en ga je dan tijdens een workshop de diepte in? Je kunt ook voor een leertraject kiezen waarbij online zelfstudie centraal staat en de deelnemers enkele keren klassikaal samenkomen voor presentaties en feedback. Denk ook na over wat voor leeractiviteiten je binnen het model wilt toepassen: rollenspellen, case studies, reflectie, debat, games? Lees meer over modellen voor blended learning.

Blended-Learning-Models

3. Gebruik de geavanceerde mogelijkheden van online

Voor welk model je ook kiest, realiseer je dat je met online prachtige mogelijkheden hebt. Deelnemers kunnen een persoonlijk leerpad volgen: in hun eigen tempo en met het accent op wat zij zelf willen en moeten leren. En multimedia en design zorgen voor een verrijkende leeromgeving. Maak dus gebruik van deze mogelijkheden. Ontwerp games en quizzen die het leren nog interactiever maken, biedt extra bronnen en video’s aan of creëer een online community waarin deelnemers kennis en ervaring kunnen delen.

4. Zorg voor goede support en groepssamenwerking

Geef bij een online leertraject duidelijk aan hoe de feedback en support zijn geregeld. Kunnen mensen per mail of chat vragen stellen aan de trainer, en binnen wat voor termijn mogen zij dan een reactie verwachten (24-48 uur)? Of worden vragen beantwoord tijdens een klassikale sessie of webinar? Mensen leren vaak net zo veel van elkaar als van de trainer. Door hen online met elkaar opdrachten te laten uitvoeren en een community of online platform te bieden, kunnen ze effectief kennis en ervaringen uitwisselen.

5. Doe aan verwachtingenmanagement

Laat de deelnemers vooraf weten wat je van hen verwacht en waar zij naartoe zullen gaan werken tijdens hun training. Dit kun je doen tijdens een kick-off evenement, met een leuk informatieboekje of met een (online) syllabus. Zo motiveer je mensen en houden zij overzicht.

Meer weten?

Bekijk hier de blended learning case van KPN of lees hoe het Nederlands Compliance Instituut blended learning inzet.