Blended learning: de perfecte mix

Bij TinQwise ‘zijn’ we van online leren, maar we vinden dat een combinatie vaak meer resultaat oplevert. Blended learning heet deze mix van online en offline leren. Wie een blended leertraject volgt, krijgt de ene keer les van een trainer in de klas en volgt de andere keer thuis een e-learning of een online game. Blended combineert het beste van twee leerwerelden. Kijk maar.

Traditioneel leren: onverminderd populair

Klassikaal onderwijs blijft geliefd. Het is vertrouwd, face-to-face trainingen staan hoog aangeschreven en veel professionals zien een training als een prettig uitje. Het is wel relatief duur – de trainer moet betaald worden, het aantal deelnemers is beperkt en mensen zijn tijdens de training vaak niet aanwezig op kantoor. Een combinatie van traditioneel leren én online leren is daarom ideaal.

Online leren: efficiënter en goedkoper

Wie kent de voordelen van online leren niet? Je kunt overal leren op het moment dat het jou uitkomt, de content kan snel worden aangepast en goed up-to-date worden gehouden en het leren is schaalbaar. Of je nu voor 10 of voor 1000 mensen een online leeroplossing ontwikkelt, het kost praktisch hetzelfde.

Hoger leerrendement

De combinatie van multimedia en online instructional design zorgt voor een rijke leeromgeving. Je kunt mensen veel effectiever door de informatie of training leiden. Het is mogelijk om e-zines, quizzen en games toe te voegen. En door een online community toe te voegen kunnen mensen kennis en ervaringen uitwisselen. Ook kun je snel en makkelijk tussentijds toetsen. Al deze online prikkels en ondersteuning zorgen ervoor dat mensen de stof beter onthouden. Bovendien kunnen ze even iets terugzoeken of een oefening nogmaals doen. Ook is het mogelijk om lerenden precies díe informatie te geven die ze op dát moment in hun werk nodig hebben. Zo blijft de kennis nog beter hangen.

Leercampagnes en coaching

Bij TinQwise ontwikkelen wij het liefst een hele leercampagne. Daarmee bedoelen wij een periode van stelsel- en seriematige interventies. We beginnen met kennisoverdracht en maken de interventies steeds persoonlijker. Zo bouwen we langzaam ook aan veranderingen in houding en gedrag. Ideaal gezien zetten we hierbij een mix in van klassikale training, e-learning en training on the job. Als je alleen voor online leren kiest, zou je mensen bijvoorbeeld een coach binnen het bedrijf kunnen geven, zodat ze hun kennis en ervaring kunnen toetsen bij een collega in de praktijk. De combinatie van on- en offline leren werkt immers het best.

Persoonlijk leerpad en meer controle

Een blended leertraject biedt veel extra’s ten opzichte van traditioneel leren. Heel belangrijk is dat mensen bij online leren hun eigen tempo kunnen kiezen en niet afhankelijk zijn van de langzaamste of snelste in de klas. Ook kunnen zij zich richten op voor hen relevante informatie en kunnen zij de lesstof volgen op een tablet, desktop of mobiel. Voor managers biedt een blended traject ook voordelen: zij kunnen de prestaties van medewerkers online volgen en op tijd feedback geven en bijsturen. Verder kunnen zij informatie ophalen uit de online training: hoe vinden mensen het leertraject, wat is moeilijk, wat kan verbeteren, welke creatieve ideeën zijn er rond een bepaald thema? Zo verkrijgt een organisatie waardevolle managementinformatie.

Meer weten?
Lees ook het artikel 5 tips voor een succesvolle blended learning strategie