Creëer je eigen bibliotheek (en andere voordelen van een online academy)

Het is een droom voor veel organisaties: een eigen online academy. Maar wanneer heb je daar nu echt iets aan? TinQwise zet het voor je op een rij.


Past een academy bij jouw organisatie?
Een online academy is geschikt als:

> je kennis wilt delen in je organisatie
> je al beschikt over verschillende online opleidingen, maar zonder duidelijke samenhang
> je managers en werknemers een leeromgeving wilt bieden die hen 24/7 informatie en inspiratie biedt
> je te maken hebt met verschillende doelgroepen
> je wilt dat alle opleidingen up-to-date en overzichtelijk blijven
> je leren als een continue proces wilt inbedden in je organisatie


De vijf grootste voordelen:

1. Online bibliotheek
Een eigen academy biedt een prachtige verzamelplaats voor alles wat met leren te maken heeft binnen je organisatie. Of het nu gaat om persoonlijke ontwikkeling of specialistische kennis. Hier vinden je doelgroepen alle informatie terug, helemaal afgestemd op de actualiteit.

2. Veilig en persoonlijk
Je creëert een veilige en persoonlijke leeromgeving. Jouw organisatie beslist zelf wie er toegang krijgt tot de academy. Je kunt een uniform leerpad uitstippelen voor iedereen binnen je organisatie, een leerpad aan een functie koppelen of het leerpad geheel op de persoon afstemmen. En natuurlijk is je leeromgeving 24/7 bereikbaar, zodat mensen kunnen leren wanneer zij willen.

3. Interactief…of juist niet
De academy is aan je wensen aan te passen. Via een speciaal dashboard kun je de leerprestaties van medewerkers volgen en hen van feedback voorzien. Ook is het mogelijk om trainingen af te wisselen met games of een online community aan je academy koppelen, waarbinnen je met collega’s best practices deelt.


4. Staat voor 1 + 1 = 3
De academy vermeerdert, distribueert en bewaart aanwezige kennis. Het is makkelijk om kennis uit te breiden of te actualiseren. En je kunt leertrajecten ontwikkelen voor enkele tientallen tot wel duizenden medewerkers. Zo creëer je schaalgrootte met een minimum aan extra kosten.


5. Sterke basis voor integraal leren
Organisaties die leren als ongoing proces willen inbedden, zorgen met een online academy voor een stevige basis. Vul de online trainingen aan met klassikale lessen, workshops, coaching en training-on-the-job. De verschillende leervormen ondersteunen en versterken elkaar.


Meer weten?
Lees ook de visie van hoogleraar onderwijspsychologie Fred Paas op de online academy als leervorm. 

Wat kan TinQwise voor je betekenen?
Een online academy is een vraag- en aanbodgestuurde leeromgeving. Al is dit natuurlijk wel de meest simpele omschrijving. Bij TinQwise bouwen we ze inmiddels in alle soorten en maten. Fraai vormgegeven of juist basaal. Met persoonlijke leerpaden of juist uniform. Hoe leert de doelgroep het best? Dat blijft ons uitgangspunt, omdat we weten dat hoe dichter we bij de doelgroep blijven, hoe groter het leerrendement is dat we behalen. Heb je interesse in ons portfolio? Bel ons op 0031 35 538 56 56.