Grote bedrijven omarmen e-learning

Grote bedrijven omarmen e-learning

Nederlandse ondernemingen gaan steeds vaker over op online leren. Dit blijkt uit onderzoek van NIDAP. Bedrijven willen met online leren kosten en tijd besparen en zijn geïnteresseerd in de flexibiliteit die e-learning biedt. Bovendien komt online leren in combinatie met offline trainingen beter tegemoet aan de complexer wordende opleidingsbehoeften van veel ondernemingen.

24/7

Dat medewerkers het opleidingstraject kunnen doorlopen op een tijdstip en locatie naar keuze, vinden bedrijven het grootste voordeel van online leren. Daarnaast kan de e-learning makkelijk worden aangepast. Door het flexibele karakter van online leren besparen bedrijven gemiddeld tot bijna een kwart van de totale opleidingskosten.

Blended learning

Bedrijven leren om slim en gericht met e-learning om te gaan en creëren zo steeds vaker hun eigen opleidingstrajecten met een hoog rendement. Het gaat hierbij niet alleen om minder kosten, maar ook om een beter opleidingsresultaat. Blended learning, de combinatie van online en offline leren, wint terrein. Denk hierbij aan een combinatie van e-learning met coaching op de werkvloer of aan e-learning in aanvulling op klassikale bijeenkomsten.

Verschil grote en kleine bedrijven

Hoewel e-learning bij grote bedrijven (500+ medewerkers) niet meer is weg te denken, bevinden veel kleine bedrijven (tot 200 medewerkers) zich nog in een oriëntatiefase. Bovenstaande grafiek laat dit verschil goed zien.

Een leven lang leren

NIDAP verwacht echter dat ook middelgrote en kleinere ondernemingen de komende jaren steeds vaker e-learning gaan inzetten bij bepaalde trainingen. Inhoudelijke voordelen zoals de mogelijkheid om een aantrekkelijkere leervorm aan te bieden (met behulp van interactieve colleges, cases en gaming) versterken deze trend. Bovendien is online en blended leren voor de jonge generatie werknemers doodnormaal en raken steeds meer oudere werknemers (45+) doordrongen van het belang van een leven lang leren. Door deze ontwikkelingen kan het opleidingslandschap over vijf tot tien jaar volledig veranderd zijn, aldus NIDAP.

Bron: NIDAP Opleiding en Training Monitor, oktober 2013