Het succes van Microsoft Academy

Met meer dan 2 miljoen studenten wereldwijd is de Microsoft Virtual Academy een koploper in online leren. De academy van de softwaregigant biedt gratis online trainingen aan it-professionals. Zij kunnen voor elke training punten bijeen sprokkelen en opklimmen tot de felbegeerde platinum-status.

Microsoft Academy biedt een laagdrempelige manier om zowel kennis als praktijkervaring op te doen. De academy leidt professionals door realistische implementatiescenario’s op basis van de laatste Microsoft cloud-technologieën.

Professionals bepalen zelf wanneer, waar en in welk tempo ze leren. Elke online training bestaat uit verschillende tracks en wordt afgerond met een zelftest, waarmee je punten kunt scoren.De online tracks maken deel uit van loopbaanprogramma’s, cursussen en specialisaties. Hoe verder de deelnemer komt, des te meer punten hij verzamelt. Vorderingen van de deelnemers zijn voor iedereen online te volgen (op naar de brons, zilver of platinum-status!). En je kunt de opleidingen een rating toekennen. Zo weten anderen of de training de moeite waard is.