Ken jij de leerbehoeften van je salesteam?

Je kunt mensen alleen iets leren, als je weet wat je van ze verwacht. Breng daarom, voordat je met een leertraject begint, je eigen doelstellingen én de leerbehoeften van je salesteam goed in kaart. Dit stappenplan helpt je een handje.


Stap 1. Bepaal je verwachtingen
Wat verwacht je onder ideale omstandigheden van je salesteam?

Stap 2. Omschrijf de situatie nu
Inventariseer waarom je mensen nu nog niet aan je verwachtingen voldoen? Maak een SWOT-analyse van je salesorganisatie. Kijk ook naar hoe je mensen nu leren. Is er een gat in hun kennis of levert hun handelen niet op wat je wilt? Wat is daar de oorzaak van? Maak een analyse van interne factoren (gebrek aan vaardigheden en ondersteunende middelen) en externe factoren (recessie, nieuwe concurrentie).

Stap 3. Voor wie is de training bedoeld?
Welke verschillende salesfuncties zijn er met welke specifieke leervragen?

Stap 4. Schets de mogelijkheden
Welke leermogelijkheden wil je je salesteam bieden? Het helpt om te kijken hoe je topmensen hun doelen bereiken. Kunnen zij een voorbeeld zijn? Hoe?


Lees de case van Pon
Pon, leverancier van transportmiddelen en diesel- en gasmotoren voor de scheepvaart, tuinbouw en industrie, biedt z’n salesteam een dynamisch leertraject waar goed over is nagedacht.

Tinqwise helpt
TinQwise heeft experts die samen met jouw afdeling de leerdoelen kunnen helpen bepalen. Aan de hand daarvan kan TinQwise vertellen welke mogelijkheden er zijn voor een leertraject. Wil je er vrijblijvend met ons over sparren? Maak een afspraak met accountmanager Jasper Arbeel, jasper@tinqwise.nl ,06 10 505 027 of Oscar van der Horst, oscar@tinqwise.nl, 06 86 810192.