Universiteit Utrecht is kweekvijver voor game-talent

Sinds 2010 hebben we in Nederland een heuse studie gametechnologie. De opleiding leert studenten nieuwe technologie voor games te onderzoeken en te ontwikkelen. Eind vorig jaar wonnen vier Utrechtse game-studenten de Dutch Game Awards met hun strategiespel Reus.

Gametechnologie is een jonge wetenschapsrichting binnen de opleiding informatica. De studie richt zich op het ontwerpen en programmeren van games, graphics, animatie, kunstmatige intelligentie en nieuwe vormen van interactie. Serious gaming is in ons land een groeisector met veel potentie. Het is daarom hard nodig informatici op te leiden, vindt de universiteit.

 

Abbey Games wint Dutch Game Awards 2013_Crop

Studenten Maarten Wiedenhof, Manuel Kerssemakers, Adriaan Jansen en Bas Zijlstra hebben inmiddels hun visitekaartje afgegeven. Zij ontwikkelden vanuit hun in 2012 opgerichte bedrijf Abbey Games de succesgame Reus, waarbij je met machtige reuzen de planeet zodanig moet vormgeven dat de natuur en mensheid in evenwicht met elkaar leven. De game werd door 250.000 spelers gekocht en won tijdens de Dutch Game Awards prijzen voor het beste computerspel.

Succesgame-Reus-Abbey-Games